На Дубенщині на Козацькому Редуті вшанували героїв-козаків

02.07.2018 23:49   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

На Козацькому Редуті, що між селами Плоска та Семидуби щороку збирається громада - вклонитися загиблим козакам-богунцям.

На початку липня у 1651 році на цьому місці козаки-богунці прийняли останній смертельний бій, прикриваючи відступ побратимів із поля Берестецької битви.

Цього року в капличці на честь Покрови Пресвятої Богородиці літургію і панахиду за полеглими очолив архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон.

null
 Фото з сайту РОДА

Потому підняли український стяг та здійснили залп із гвинтівок та гармати. До місця поховання козаків пройшла хресна хода. Люди поклали квіти до хрестів-оберегів. До заходу долучився і заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

null
 Фото з сайту РОДА

Надалі для присутніх презентували виступи військової історичної групи «Курінь Печерської сотні Опанаса Передримирського Київського реєстрового полку у війську Богдана Хмельницького». Усіх охочих навчали стрільбі з лука та вправності стрільби зі зброї.

З тематичними піснями виступили районні народні вокальні колективи та солісти.

В рамках заходу діяв Інформаційно-туристичний офіс Дубенщини. Цього дня він став виїзним і дав змогу для всіх бажаючих ознайомитись із туристичними маршрутами та об’єктами Рівненщини.

null
 Фото з сайту РОДА

За  матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews