Врятувати Устю: рівненські активісти займуться ліквідацією скидів нечистот

03.07.2018 23:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Ініціативна група «Збережи Устю» разом з іншими громадськими та благодійними організаціями здобула перемогу в конкурсі міні-грантів і отримає фінансування на здійснення адвокаційної діяльності щодо порятунку річки Устя. Про це 3-го липня розповіли в  інформаційно-освітньому просторі  InfoHub.

 Як зазначила представник ініціативи «Збережи Устю» Наталія Литвин, нині порушується право рівнян на чисте довкілля і їх проект спрямований на відновлення річки, її очищення та ліквідацію незаконних скидів нечистот. 

null
Фото БО "Мережа 100 відсотків життя. Рівне"

-  Це питання часто піднімається, але комплексу заходів ніхто не впроваджував і не втілював у життя. Річка впливає на здоров’я рівнян і є видимим показником рівня забруднення навколишнього середовища, формує естетичне сприйняття Рівного. Ми розробимо і запустимо кампанію по відновленню річки. Розкажемо та покажемо що кожен з рівнян може зробити для покращення та порятунку водної артерії міста, - зазначила Наталія Литвин.

 Обираючи переможців, незалежні експерти враховували адвокаційність кожної з пропозицій. Перевага надавалася тим проектам, які й надалі, навіть без фінансової підтримки, будуть працювати та приносили користь громадянам. Реалізація проектів має завершитись до жовтня 2018 року. 

null
Фото БО "Мережа 100 відсотків життя. Рівне"

-  Всі п’ять проектів, які здобули перемогу й отримають фінансування є такими, що дозволять вирішити актуальні проблеми. Благодійна організація «Вітрила надії» створюватиме реєстр хворих на муковісцидоз, що дозволить якісно фінансувати програму підтримки осіб, які мають це рідкісне захворювання. Крім того організація  навчатиме  батьків хворих дітей домашній опіці, оскільки ці діти потребують особливого догляду.  Команда лікарняних клоунів «Червоні носи»  покращуватиме емоційний стан дітей, які перебувають в Обласному будинку дитини. Громадська організація «Рівне-ТАКМЕД» впроваджуватиме в освітніх закладах міста курс домедичної допомоги «Умій врятувати життя».  Благодійний фонд «Скарбниця Надії» займатиметься розробкою і прийняттям положення про паліативне відділення в Обласному будинку дитини та запуском бригад паліативної допомоги, - представив переможців та розповів про їх проекти голова БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» Юрій Лазаревич.

null
Фото БО "Мережа 100 відсотків життя. Рівне"

Загалом на конкурс міні-грантів було подано десять проектних пропозицій. Загальна сума фінансування проектів-переможців 170 000 гривень. Конкурс  проводився в рамках проекту «Розвиток Коаліції організацій громадянського суспільства Рівненської області», що реалізується БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» та Радою реформ Рівного за підтримки Посольства Республіки Чехія в Україні.

Матеріал надано прес-службою БО "Мережа 100 відсотків життя. Рівне"


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews