На Рівненщині триває епідемія кору

04.07.2018 14:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Кір – небезпечне і дуже заразне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до летальних наслідків. Всього з початку року в Україні від ускладнень кору померло дванадцять людей: восьмеро дітей і четверо дорослих. Всі хто не отримав щеплення проти кору знаходяться у зоні ризику.

На Рівненщині триває епідемія кору. За перше півріччя поточного року в області на кір захворіло 753 хворих (64,87 вип. на 100 тис. нас.), з них 534 дитини. Найчастіше хворіють діти від 1 до 9 років (46% від всіх захворілих). Найвища захворюваність спостерігається у Рівненському (270,3 вип. на 100 тис. нас.) і Березнівському (117,0) районах та м. Рівне (84,5). Летальних випадків від ускладнень кору в нашій області не зареєстровано.

Захистити від хвороби може тільки вакцинація. В області в кожному щеплювальному пункті є достатня кількість вакцин проти кору, епідпаротиту та краснухи (КПК) “Пріорикс”, виробництва “Глаксо Сміт Кляйн”. Загалом, залишок вакцини в області складає 35 тис. доз. Якщо дитина пропустила першу чи другу дози вакцини КПК за графіком, або ви не можете згадати, коли і які щеплення робили дитині, зверніться до медичного закладу для якнайшвидшого отримання безоплатного щеплення.

null

Рівненський обласний лабораторний центр

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews