Гроші за вирощування телят отримав 221 селянин Рівненщини

05.07.2018 14:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Майже 300 тисяч гривень з державного бюджету спрямували для виплати утримувачам худоби. Це передбачено державною програмою підтримки галузі тваринництва. Гроші за вирощування телят отримав 221 селянин Рівненщини.

Дотація за молодняк надається за кожні чотири місяці його утримання  наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка розмірі: за утримання до 5-місячного віку 300 гривень за голову; від 5 до 9 місяців – 700 гривень; за утримання віком від 9 до 13 місяців – 1 500 гривень за голову.

Нині найактивніше державною підтримкою користуються селянські господарства Гощанського, Зарічненського та Володимирецького районів.

Тому під час селектору з районами заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко наголосив на важливості донесення інформації людям про програму, аби ефективно спрацювати та залучити в область максимальну суму коштів за державною програмою.

Директор департаменту агропромислового конкурсу Надія Переходько розповіла про особливості прийому документів та роз’яснила умови виплати коштів.

Так, дотація буде надаватися фізичним особам, які утримують ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби, який народився в господарствах фізичних осіб у 2018 році.

Тож, спершу потрібно ідентифікувати теля шляхом біркування та реєстрації. Потому підготувати та подати до сільської, селищної, міської ради або ОТГ документи протягом року в порядку черговості — до 1 травня, до 1 вересня та до 1 грудня.

Наступним і останнім кроком є отримання бюджетних коштів на поточний рахунок відкритий у банку.

Прес-служба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews