Дві версії трагедії на Рівненському полігоні (ВІДЕО)

07.07.2018 08:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Під час тактичних навчань однієї з бригад на військовому полігоні на Рівненщині розірвався міномет «Молот». У момент пострілу вибухнули боєприпаси в каналі ствола міномета. В результаті – троє контрактників загинули, ще дев’ятеро травмовані. Наймолодшому із загиблих було лише 22 роки. Наразі у слідства є дві основні версії трагедії. Про це повідомляє ТСН та пише Північ-інфо.

- Міномет вибухнув під час його заряджання, – підтверджує командувач ОК «Захід» Олександр Павлюк під час брифінгу в Рівному.

null
Фото ТСН

За два роки «Молот» вибухає вже  вшосте, повідомляє «ТСН». І лише після вчорашньої трагедії на Рівненщині Президент Петро Порошенко заборонив його використання.

- Даю доручення – на навчаннях, до завершення розслідування, зазначені міномети не застосовувати, – наголосив Президент України.

Ті військові, що стояли до міномета найближче – загинули. Усі вони контрактники із Закарпаття. Наймолодшому бійцеві, який загинув було лише 22 роки. Ще дев’ять військових поранило осколками від міномета. Троє найважчих вже у Львівському госпіталі, куди їх доправили вертольотом. Інші – у військовому шпиталі Рівного. Усі хворі зараз стабільні, їм вже видалили осколки, запевняє  командування ОК «Захід».

- Слідство відпрацьовує дві версії. Перша – це людський фактор, зокрема, порушення військовослужбовцями правил проведення стрільб, поводження з мінометом. І друга – неналежний технічний стан самого міномета, – зазначає Юрій Табака, військовий прокурор Рівненського гарнізону.

Щоб розібратися у причинах трагедії військових Президент України дав лише кілька днів. Вже наступного тижня вони йому доповідатимуть про результати розслідування.

Відео ТСН


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews