На Рівненщині пройшов фестиваль «Зелене Купало у літо упало»

10.07.2018 10:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Дійство відбулося минулої неділі у древньому Корці на березі  тихоплинної  річки Корчик. Проведення свята у місті вже стало традицією. Воно кожного року збирає чимало охочих доторкнутися до обрядової спадщини українців. Про це повідомляє сайт Корецької районної адміністрації.  

null
Фото з мережі Інтернет


На святкування завітали фольклорні та аматорські колективи з різних куточків Рівненщини, Житомирщини, Хмельниччини, гості з Білокуракінського та Новоайдарського районів Луганщини,  Республіки Польща.

Свято розпочалось із ярмарки розваг та виставки-продажу робіт  умільців народної творчості. Багатьох присутніх привернули увагу майстер-класи з лозоплетіння та гончарства. 

Учасники фестивалю мали змогу переглянути  презентації агросадиб району «Гостинна Кореччина запрошує».

Була на святі й Богиня Зелені, Водяник, русалки.  А ще в цей день сміливих і сильних чекав біля стін  старовинного замку столітній дуб та козацькі забави. Спалахнуло вогнище, відганяючи злих духів, і в променях зоряної ночі попливли дівочі віночки, а закохані вирушили на пошуки квітки папороті.

Приємно здивувало присутніх й святкове Fire show.

Під час проведення свята відбувалась благодійна акція по збору коштів на спорудження пам’ятника Героям Небесної Сотні.

- Свято  Івана Купала вдалося, продемонструвавши древній звичай, гімн сил і буяння природи та величальну вдячність працелюбній людині, - зазначила завідуюча райвідділом культури і туризму РДА Вікторія Плисюк.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews