Нерухомість Рівненщини поповнила місцеві бюджети майже на 29 мільйонів гривень

11.07.2018 07:55   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

З початку року власники нерухомості Рівненської області перерахували до місцевого бюджету 28,7 мільйонів гривень, що на 94 %, або на 14 мільйонів більше надходжень минулорічного періоду.

Як повідомляють в ГУ ДФС у Рівненській області, безперечним лідером у сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є власники майна – юридичні особи, ними вже сплачено майже 22 мільйони гривень.

Нагадуємо, що платники - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до фіскальних органів області за місцезнаходженням об'єкта оподаткування декларацію.

Внесок платників – фізичних осіб за півроку року склав майже 7,1 мільйонів гривень. Громадяни сплачують податок у 2018 році за минулий рік за ставками і з урахуванням пільг 2017 року.

Про суму нарахованого податку на нерухоме майно громадян – фізичних осіб повідомляють фіскальні органи області за місцем податкової адреси, вручаючи податкові повідомлення-рішення до 1 липня звітного року. У разі незгоди з визначеною у податковому повідомленні сумою податку громадяни мають право звернутися до податкового органу за місцем реєстрації та провести звірку даних. Однак зробити це вони мають протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення, адже по завершенню цього терміну до моменту сплати податку буде нарахована пеня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews