На Рівненщині Нова українська школа запрацює за будь-яких обставин

18.07.2018 21:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Залишилося небагато часу до навчального року та впровадження Нової української школи з 1 класу. Тож, що необхідно зробити, аби освітня реформа запрацювала з 1 вересня, обговорили під час наради.

Із регіонами спілкувалися Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, представники Мінфіну та Мінрегіону.

Обговорили три основні питання – закупівля засобів навчання та обладнання, виплата заробітної плати, забезпечення підручниками першокласників.

В першу чергу, до регіонів звернулася Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, яка наголосила, що відтермінувати 1 вересня не вдасться: «Нова українська школа має запрацювати за будь-яких обставин».

В свою чергу Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко наголосив, що пріоритети та кошти, насамперед, потрібно скерувати туди, де найгірша ситуація із забезпеченням.

За словами заступника голови ОДА Світлани Богатирчук-Кривко, у рамках реалізації Концепції Нової освітньої школи на Рівненщині вже закуплено 402 одиниці обладнання, 678 одиниць дидактичного матеріалу. Кошти на ці матеріали використовуються не лише державні, а й з місцевих бюджетів.

«Заборгованості по заробітній платі освітянам Рівненщини немає, але є затримка з дотриманням графіку виплати відпускних, оздоровчих, допомоги – усього 6,4 мільйонів в трьох місцевих бюджетах області.  Туди спрямують кошти освітньої субвенції. Тож невдовзі педагогічним працівникам виплатять відпускні», – зауважила Світлана Богатирчук-Кривко.

Окрім того, освітяни області вже замовили підручники для першокласників.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews