На Рівненщину надійшла перша партія комп’ютерної техніки для медичних амбулаторій

19.07.2018 16:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Техніка закуплена в межах реалізації проекту Світового банку «Покращення охорони здоров’я на службі у людей». Серед отриманого обладнання серверне та мережеве обладнання, частина ноутбуків та іншої комп’ютерної техніки, яку згодом розподілять серед амбулаторій. Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

null
Фото з cайту Рівненської ОДА


За словами керівника групи консультаційної підтримки проекту на Рівненщині Сергія Рибачка закуплене обладнання разом з відповідним програмним забезпеченням, яке для нашої області розробляє одна з кращих ІТ-компаній в Україні, – ТОВ «Елекс», дозволить об’єднати практично усі медичні заклади області в єдину електронну мережу.

«На сьогодні в нашій області не існує єдиної системи обліку хворих. Кожна лікарня має свою, власну систему, яка не комунікує з іншими системами. Тому, розробляючи рівненський компонент проекту Світового банку, ми передбачили створення єдиного реєстру пацієнтів хворих на серцево-судинні захворювання. Він дозволить об’єднати практично усі лікарні області в єдину мережу та надасть доступ лікарям з районних лікарень та серцево-судинного центру до інформації, якою оперують сімейні лікарі та лікарі амбулаторій», – розповів Сергій Рибачок.

За його словами для створення цього реєстру проектом передбачається закупівля серверного та мережевого обладнання для Центру обробки даних, а також понад 300 одиниць комп’ютерної техніки для створення робочих місць лікарів. Відповідну угоду про придбання даного обладнання в травні цього року підписало обласне управління охорони здоров’я з компанією ВалТек.

«Наразі ми отримали серверне та мережеве обладнання, а також частину ноутбуків для сімейних лікарів. Після того, як компанія ВалТек поставить повний перелік обладнання та буде затверджений його розподіл, ми передамо ноутбуки для користування лікарям», - резюмував Сергій Рибачок.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews