Cучасні очисні споруди незабаром почнуть діяти у Березному

21.07.2018 07:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

В Березному на Рівненщині реконструюють інженерні мережі очищення стічних вод, завдяки чому екологічна ситуацiя в місті покращиться. Нині тривають будівельні роботи.

Як повідомляє Рівненська ОДА, раніше потужності дозволяли очищати господарсько-побутових і виробничих відходів в обсязі 900 м3/добу. Тепер це буде 1500 м3/добу.

null
 Фото з сайту РОДА

«Завданням проекту є реалізація нової технології очищення стічних вод, яка базується на використанні механічних та біологічних методів. Передбачено двоступеневу біологічну очистку з наступною доочисткою від органічних речовин сполук азоту та фосфору в біологічних ставках», – розповідає заступник голови облдержадміністрації Віталій Ундір.

null
 Фото з сайту РОДА

За проектом планується упорядковувати відстійники, блок біологічної очистки, камери зворотного мулу, мулові майданчики та біологічні ставки. Також споруджують будівлю повітродувної системи, що забезпечує остаточну переробку бактеріями органіки в неорганіки. Проект реконструкції очисних споруд реалізує стратегію ДФРР, на це з фонду виділені 10 мільйонів гривень. З місцевого бюджету спрямують 1,1 мільйонів гривень.

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews