З вересня водіїв штрафуватимуть по-новому – зміна правил паркування

22.07.2018 17:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

 Із вересня 2018 року в Україні набудуть чинності нові правила, за якими будуть штрафувати водіїв, що порушують правила паркування і стоянки. Про це повідомляють «Безпечні дороги України».

Факт 1. Згідно з нововведеннями, помітивши порушення правил паркування, співробітники поліції будуть зобов’язані зробити фотографію автомобіля-порушника і залишити повідомлення про штраф під лобовим склом. Аналогічне повідомлення прийде водієві на мобільний телефон.

Факт 2. Раніше поліцейські не мали права виписувати штраф у відсутності водія. За словами автоюриста Володимира Караваєва, коли порушники бачили поруч зі своїм автомобілем поліцейського, вони просто чекали поки той поїде на наступний виклик.

Факт 3. Завдяки новим правилам приводів для корупції стане менше, бо не буде прямого контакту водія з інспектором, який виписує штраф.

Факт 4. Штрафи водіям будуть приходити у вигляді рекомендованих листів з постановою про сплату штрафу. Для тих, хто заплатить протягом 10 днів, передбачено знижку 50%. Якщо ж водій не перерахує гроші протягом 30 днів, стягненням штрафу займеться вже виконавча служба.

 За матеріалом: https://uk.etcetera.media


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews