Держпотребслужба не зобов'язана повідомляти підприємців про перевірки – так вважає Київський апеляційний адмінсуд

22.07.2018 18:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив право Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів здійснювати заходи у сфері ринкового нагляду без попередження суб'єкта господарювання. Про це говориться на сайті відомства.

Так суд розглянув апеляційну скаргу Головного управління Держпотребслужби в Чернігівській області з адміністративного позову підприємця, на якого було накладено стягнення за зрив планової перевірки.

Позивач вимагав визнати неправомірними дії чиновників, у тому числі, через відсутність повідомлення про проведення перевірки. "За результатами розгляду справи до Київського апеляційного адміністративного суду підтвердив, що згідно із Законом України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції", яким регламентується проведення перевірок характеристик продукції, не передбачено повідомлення суб'єкта господарювання про проведення у нього планового заходу у сфері ринкового нагляду", - йдеться в повідомленні.

Новина від Гроші.иа в Telegram на сайті: https://t.me/dengiua http://dengi.ua/business


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews