У Радивилові новий суддя, а у Гощі – очікують призначення

23.07.2018 13:28   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

У червні цього року Рівненська обласна громадська організація «Комітет виборців України» звернулася до Президента України, Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів з проханням невідкладно вирішити питання щодо призначення суддів у кількох районних судах Рівненської області. Про це повідомляє інформаційний відділ РОГО КВУ.

Президент України 19 липня підписав Указ №212/2018, яким постановив перевести шляхом відрядження строком до одного року суддю Кремінського районного суду Луганської області Панчука Миколу Валерійовича на роботу на посаді судді Радивилівського районного суду Рівненської області.

Отож, мешканцям Радивилівщини вже не загрожує ризик бути позбавленими можливості реалізувати своє конституційне право на судовий захист. Це могло б трапитися, адже 8 серпня цього року закінчуються повноваження відрядженого сюди з Демидівського райсуду судді Мельника Дмитра Васильовича.

Нагадаємо, що до 7 серпня 2017 року в Радивилівському районному суді майже рік не було жодного судді, який би мав повноваження розглядати справи.

Однак у схожій ситуації досі залишаються мешканці Гощанського району. Тут у місцевому районному судді з 29 серпня 2017 року і до сьогодні не розглядають справи, бо немає суддів, які мають на це повноваження.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews