В Україні стартувала загальнодержавна спецоперація «Мігрант»

25.07.2018 15:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Національна поліція України розпочала загальнодержавну спецоперацію «Мігрант». Її метою є виявлення, документування та припинення злочинної діяльності іноземців, які прибули в країну з метою вчинення злочинів.

Превентивні заходи стартують за ініціативою Нацполіції згідно із дорученням Міністерства внутрішніх справ України та триватимуть до кінця літа. Про це сьогодні, 24 липня, повідомив перший заступник Голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін під час робочої наради під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового.

Сергій Яровий наголосив, що цільові превентивні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній  сфері здійснюються спільними силами Нацполіції, Державної міграційної та Державної прикордонної служб України.

«Ми проаналізували ситуацію з нелегальними мігрантами, і у нас є серйозні питання. Тому організовуємо, проводимо оперативно-профілактичне відпрацювання «Мігрант», аби виправити цю ситуацію», – підкреслив перший заступник міністра внутрішніх справ.

Перший заступник Голови Нацполіції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін наголосив, що завданням поліцейських є виявлення кримінальних елементів, які проникли на територію нашої держави з метою вчинення протиправних дій.

«За 2017 рік іноземцями було скоєно близько чотирьох тисяч кримінальних правопорушень. Тільки за шість місяців 2018 року – вже фактично півтори тисячі. Робимо акцент на документуванні злочинної діяльності саме «кримінальних авторитетів», так званих «злодіїв у законі», які мають намір впливати на криміногенну обстановку в країні», – повідомив В’ячеслав Аброськін.

Він додав, що з початку року виявлено понад 100 груп нелегальних мігрантів та загалом понад 500 іноземців.

Окрім того, завдяки спецзаходам, які тривали в країні упродовж лютого-травня, у вчиненні злочинів було повідомлено про підозру 392 іноземцям. Правоохоронці виявили 42 «кримінальних авторитети», з них сім – так звані «злодії у законі».

Для забезпечення обміну інформацією та повної міжвідомчої взаємодії у виявленні порушників вимог перебування в Україні, іноземців, які вчиняють злочини на території країни, притягнення їх до відповідальності та видворення за межі держави на базі Ситуаційного центру Нацполіції буде розгорнуто діяльність міжвідомчого Ситуаційного центру.

Окрім того, у рамках спецзаходів заплановано спільні тактико-спеціальні навчання Національної поліції, Державної міграційної служби, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної гвардії України.

За матеріалами Департаменту комунікації Національної поліції України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews