Перевірки перевізників тривають. У Рівненській ОДА вже слухали про перші результати

25.07.2018 18:28   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

На Рівненщині патрульні поліцейські разом з представниками Укртрансбезпеки на вихідних провели рейди серед перевізників. Про це вони доповіли на нараді в Рівненській ОДА.

Зокрема, у Дубенському районі обстежували транспорт, який рухався на Львів, Київ, Рівне та Млинів.

Хоча операція «Перевізник» планова і проводиться з червня регулярно, до результатів останнього рейду – особлива увага. Причина – аварія, що сталася напередодні у Житомирській області.

Чому сталася така трагедія, нині з’ясовують слідчі. В свою чергу працівники Укртрансбезпеки кажуть про те, що водій маршрутки жодних документів на перевезення не мав. Окрім того, сам транспортний засіб був переобладнаний під маршрутку.

Рейди продовжуються. Перевірки транспорту провели на автовокзалах «Рівне» та «Чайка». Також відпрацювали ймовірне місце відправки заробітчан поблизу села Житин, а ще – радивилівський напрямок руху транспорту.

Загалом за два дні перевірили 84 одиниці пасажирського транспорту. Виявили 27 порушень, складено 18 актів щодо недотримання вимог законодавства про автотранспорт та один протокол за ст.164 КУпАП.

Патрульні кажуть, що найбільше порушень в документації мають перевізники нерегулярних перевезень. Адже їх маршрути важко відстежити. Та й в цілому про них відсутня будь-яка інформація.

Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко наголосив на необхідності взаємодії усіх причетних служб та анонсував розширену нараду:

«З метою посилення рівня безпеки пасажирських перевезень, окрім щільного патрулювання, вже на цьому тижні, планується 26 липня, буде проведена велика спільна нарада за участю поліцейських, представників Укртрансбезпеки та перевізників як регулярних, так і нерегулярних перевезень».

Крім того, відпрацювання профілактичних заходів у сфері пасажирських перевезень стане предметом розмови на найближчій колегії Рівненської ОДА.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews