Як триває підготовка до опалювального періоду на Рівненщині?

26.07.2018 20:49   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

До нового опалювального сезону вже готові більше половини тепломереж Рівненщини. На підготовку до осінньо-зимового періоду сезону в області використано 162 млн. грн. Про це зазначили на селекторній нараді, яку очолив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Нині на Рівненщині комунальники лагодять, оновлюють та перевіряють стан усіх об’єктів, які взимку постачатимуть тепло. Особливу увагу приділяють житловій сфері, лікарням, школам та дитячим садочкам Рівненщини.

«Об’єкти соціальної сфери першочергово повинні бути перевірені та підготовлені до опалювального сезону. Важливо переконатись, що 1 вересня навчальні заклади стовідсотково будуть готові до осінньо-зимового періоду», - зазначає Геннадій Зубко.

В області вже готові працювати в холодну пору 319 навчальних закладів, 190 дитсадків та 56 закладів охорони здоров’я.

Щодо житлового фонду, то в 1683 будинках підготовлено та відремонтовано опалювальні системи, покрівлі та мережі гарячого та холодного водопостачання, електрощити.

Не відстають від графіка й інші галузі житлово-комунального господарства. Проведений капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі на площі 209 тис. м/2 та підготовлено понад 61% спецтехніки. Дорожників уже забезпечують посипними матеріалами та шанцевими інструментами.

Водночас, аби вчасно та якісно розпочати новий опалювальний сезон, заступник голови облдержадміністрації Олександр Корнійчук дав доручення керівникам районів:

«Зараз підготовлено понад 60% спецтехніки. Почали заготовляти й забезпечувати дорожників посипними матеріалами та інструментами. Хтось робить це негайно, хтось зволікає. Хочу наголосити для всіх – «готуйте сани взимку». Кожному голові РДА слід тримати на особистому контролі роботу по підготовці до осінньо-зимового періоду».

Прес-служба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews