Рівненські фінансисти порахували надходження до місцевих бюджетів (Інфографіка)

28.07.2018 13:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

З початку року надходження до місцевих бюджетів області зросли майже на чверть. Це в порівнянні з минулорічним аналогічним періодом. Вцілому їх обсяг склав 2 млрд 144 млн грн.

«За інформацією моніторингу Міністерства фінансів України, Рівненщина увійшла до складу 13 областей, у яких приріст власних доходів за звітний період склав вище середнього показника у державі», - розповідає в.о. директора департаменту фінансів ОДА Ліліана Слігоцька.

Загалом районні бюджети зросли на 26,4%, міські – на 20,7%, бюджети об’єднаних територіальних громад – на 25,9%.

Найвищі темпи збільшення зафіксовано у Тараканівській ОТГ – +115,7%; Пісківській ОТГ – +51,7%; Підлозцівській та Привільненській громадах - +40,9%.

Втім, є такі території, які не в повній мірі можуть наповнювати свої бюджети. Зокрема, така ситуація спостерігається у 7-ми об’єднаних громадах. Найгірше - у Бокіймівській, Млинівській, Миляцькій та Острожецькій ОТГ.

«Основна причина такого дефіциту коштів – це неправильне фінансове планування. Тому ці громади повинні усунути такі недоліки та шукати додаткові можливості наповнення бюджетів», - каже Ліліана Слігоцька.

Крім власних доходів, у І півріччі 2018 року область отримала з державного бюджету майже 540 млн.грн. базової та додаткової дотацій. Вона піде на фінансування переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я.

Також надійшли субвенції майже в повному обсязі, а це – 5 млрд. 612 млн.грн.

В свою чергу видатки з усіх бюджетів Рівненщини склали 7,7 млрд. грн. Зокрема, на соціальний захист спрямовано понад 40 %, освіту - 35 %, охорону здоров’я - 14 відсотків.

«Слід відзначити, що освітяни отримали відпускні та допомогу на оздоровлення. Нині вже профінансовано 90 % від потреби.  Також з обласного бюджету спрямували 15,7 мільйонів гривень на придбання 15-ти із 25-ти шкільнихавтобусів. Цього місяця профінансовано купівлю ще 2-х транспортних засобів», - розповідає Ліліана Слігоцька.

Щодо охорони здоров’я, то завдяки реформуванню медицини комунальні заклади охорони здоров’я чотирьох районів області в цьому місяці вже отримали 6,5 млн.грн., а це на 15-40 % більше від видатків, які передбачені на цей рік.

За матеріалами РОДА.

null
 
null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews