З 4 серпня розпочинається сезон полювання на пернату дичину

Прикордонники Луцького загону застерігають: на державному кордоні полювати заборонено!

02.08.2018 19:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

З 4 серпня розпочинається сезон полювання на пернату дичину, який триватиме до 25 листопада. Чимало мисливців вже готуються до полювання. З огляду на це, Державна прикордонна служба нагадує, що у відповідності до пункту 21 Постанови Кабінету Міністрів України від 27.07.98 року № 1147 “Про прикордонний режим”, полювання у прикордонній смузі здійснюється з обов’язковим інформуванням розпорядником полювання або особисто мисливцем органів або підрозділів Державної прикордонної служби, в межах відповідальності яких буде проводитися полювання, у порядку, передбаченому пунктом 17 цього Положення, а саме із зазначенням початку і строку полювання, прізвища, імені та по батькові осіб, що його провадитимуть.

Інформування здійснюється письмово не пізніше ніж за 24 години до початку полювання, зокрема за допомогою факсимільного зв’язку або електронної пошти. Контактна інформація розміщується Адміністрацією Держприкордонслужби на інформаційних стендах, офіційному веб-сайті, а також в засобах масової інформації.

null
Фото з мережі Інтернет

У смузі місцевості між лініями державного кордону та прикордонних інженерних споруд полювання забороняється!

Крім того, Державна прикордонна служба нагадує, що, відповідно до пункту 7 цього Положення, громадяни України в’їжджають у прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, перебувають, проживають або пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують їхню особу.

Державна прикордонна служба України звертається до громадян та інформує про адміністративну відповідальність за порушення законодавства України з прикордонних та природоохоронних питань.

Зокрема, за незаконне перетинання державного кордону (стаття 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення) передбачає штраф від 3400 гривень до 13600 гривень.

За повідомленням прес-служби Луцького прикордонного загону Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews