Дитячі табори на Рівненщині заключають незаконні договори щодо поставки продуктів харчування

02.08.2018 23:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Рівненський апеляційний господарський суд повністю підтримав та залишив без змін рішення господарського суду Рівненської області, який задоволив позов прокурора про визнання недійсним договору на поставку для комунального закладу «Великомежиріцька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» продуктів харчування на суму 760 тис гривень.

У ході моніторингу та опрацювання у відкритих джерелах матеріалів публічної закупівлі встановлено, а у суді прокурорами доведено, що зазначений договір укладено між навчальним закладом та приватним підприємцем без визначення його предмету, що є порушенням вимог Цивільного, Господарського кодексів та Закону України «Про публічні закупівлі».

Також аналогічні порушення виявлено прокурорами при укладанні у червні 2018 року договору купівлі-продажу продуктів харчування між комунальним закладом «Дитячий заклад санаторного типу «Сигнал» Рівненської районної ради та приватним підприємством. 

З метою попередження незаконного витрачання бюджетних коштів на суму 325 тис грн Рівненська місцева прокуратура пред’явила відповідний позов, вимоги якого під час судового розгляду справи відповідачі визнали законними та добровільно розірвали оспорюваний договір, у зв’язку з чим провадження у цій справі судом закрито. 

Прес-служба прокуратури Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews