Через два роки можуть розпочати видобуток бурштину на територіях, відведених «Технобуду» (Фото)

04.08.2018 20:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

На те, щоб отримати дозвільні документи та заключити угоду з підрядником, підприємству знадобиться півтора роки, повідомив виконавчий директор ТзОВ «Технобуд» Олександр Ковальчук. Він поділився планами щодо видобутку бурштину на територіях, які відведені підприємству, а також розповів про потужності підприємства, яке видобуває щебінь на територіях Сарненського району ще із 1949 року.

null
Фото Рівненської обласної ради

27 липня сесія обласної ради підтримала проект рішення щодо погодження надання надр у користування ТзОВ «Технобуд» з метою видобування бурштину Північно-Східної частини Федорівської ділянки Клесівського родовища. «За» проголосували 58 обранців. У ході засідань постійних комісії проект рішення наполегливо просили підтримати представники місцевої громади. Наголошували на тому, що «Технобуд» - соціально орієнтоване підприємство: підтримує місцевий спорт, будує дороги, фінансує соціальні об’єкти. До того ж 40 % надходжень до місцевого бюджету складають податки, які платить саме «Технобуд». 

До слова, головний профіль підприємства – це видобуток щебню. Річний обсяг продукції складає 4 млн. тон. Як стверджує його виконавчий директор Олександр Ковальчук, розпочати видобувати бурштину вони вимушені, адже щоб дістатися до глибини, на якій залягає будівельна порода, їм потрібно зняти шари грунту, де потенційно є бурштин.

null
Фото Рівненської обласної ради

На підприємстві наголошують, що не зацікавлені у прибутках від видобутку сонячного каменю. Планують залучити підрядника, який і добуватиме, і перероблятиме бурштин. Своїх 50 % прибутку обіцяють віддавати на потреби громади Клесова.

Голова обласної ради Олександр Данильчук вкотре наголосив, що дане рішення обласної ради може стати чи не першим прикладом того, як можна в законний спосіб видобувати бурштин, а прибутки від промислу спрямовувати на розвиток місцевих громад.

За інформацією Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews