Чим загрожує укус кліща жителям Рівненщини? (Відео)

05.08.2018 08:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Цьогоріч у Рівненській області зафіксували 33 випадки хвороби Лайма. З них найчастіше у Рівному – 13. Саме це інфекційне захворювання переносять кліщі.

Для того, аби підхопити кліща, ще обов’язково їхати далеко у ліс. натомість кліщ може причепитися до людини чи домашнього улюбленця навіть у міських парках та дитмайданчиках.

Під час укусу кліщ може переносити борелії, які викликають хворобу Лайма. Цікаво, що ознаки захворювання можуть виникати через деякий час. Навіть через декілька місяців. Натомість точно визначити, чи людина захворіла на хворобу Лайма можуть тільки лабораторно.

Через те, що кліщі є переносниками бактерії, вони можуть загрожувати як здоров’ю людей, так і тварин. Лише один укус здатен поширити це захворювання і призвести до ряду симптомів, які суттєво вплинуть на якість життя.

Одним із перших симптомів хвороби Лайма є висип на шкірі, який зазвичай з’являється в період від 3 до 30 днів після укусу кліща.

Найчастіше висипати починає біля місця укусу, а потім червоні плями поступово збільшуються та розповзаються по всій шкірі.

Ось деякі з перших симптомів хвороби Лайма: гарячка, тремтіння або озноб, головні болі, втома, біль у м’язах та суглобах.

На ранніх стадіях хвороба Лайма може поширитися на серце та центральну нервову систему.

На останніх стадіях хвороби Лайма у пацієнта може виникнути артрит (болісні, набряклі суглоби) та проблеми з центральною нервовою системою.

Детальніше про ситуацію на Рівненщині – у сюжеті UA: Рівне.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews