Рівненщина – реалії. Жінка-доброволець з передової – та й на заробітки в Європу

05.08.2018 16:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

З передової на заробітки в Іспанію поїхала жінка-доброволець, волонтерка АТО Лариса Кирикович. За заслуги має недержавну нагороду – орден «Народний герой України». Проте у мирному житті роботи за фахом у Зарічному, що на Рівненщині, їй не знайшлося, – пише Північ-інфо. 

Жінка має медичну освіту, а тепер працюватиме в чужій країні вочевидь доглядальницею чи хатньою робітницею.  Жінка поїхала в Іспанію. Розповідаючи про неї, рівнянин Роман Коваль зазначив, що така ситуація зустрічається серед багатьох добровольців АТО.

«У нас в області всього п’ять таких героїв. І одна з них — жінка — поїхала в Іспанію заробляти гроші. Вона телефонувала мені перед тим — просила допомогти знайти роботу. Я, в свою чергу, зв’язався з головою райдержадміністрації… Разом зі своєю сім’єю вона вивезла 250 поранених з поля бою. Лариса, яка з 2014 року на фронті, має підтирати дупи за кордоном?!», – зазначив Коваль.

Як розповіла «Рівне Вечірнє» Світлана Ротар, заступник директора Центру зайнятості Рівного, що дійсно знайти роботу для тих, хто повернувся із АТО, важко:

«Знайти роботу для них важко. Тим більше враховуючи, що середній розмір заробітної плати, яку пропонують роботодавці — 4400 гривень, а середня допомога з безробіття у цієї категорії — 3800».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews