Про поновлення договору оренди земельної ділянки рівняни можуть дізнатися з відеоролика юстиції (Відео)

06.08.2018 18:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Міністерство юстиції України разом з Онлайн-будинком юстиції за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» презентувало інформаційно-навчальний відеоролик із серії «Знай своє право на землю» на тему «Особливості пролонгації (поновлення) договору оренди земельної ділянки».

У відеоролику наші фахівці дадуть відповіді на питання:
- коли орендар має повідомити орендодавця про намір скористатися правом на укладення договору оренди землі на новий строк;
- що робити у разі смерті орендодавця до спливу строку дії договору оренди землі;
- протягом якого строку орендодавець розглядає надісланий орендарем лист-повідомлення з проектом додаткової угоди;
- які документи потрібні для поновлення договору оренди землі.

Переглянувши відеоролик, можна буде дізнатися, що робити орендарю, якщо власник ділянки буде переукладати договір з новим орендарем на тих самих умовах, як оскаржити такий договір та що робити власнику земельної ділянки, якщо він хоче укласти договір з новим орендарем.

У відео ознайомлено з порядком дій орендаря та орендодавця після закінчення строку дії договору. Зокрема, можна буде отримати покрокову інструкцію дій, необхідних для пролонгації договору оренди земельної ділянки.

Також наші фахівці повідомлять, з ким, відповідно до частини шостої статті 33 Закону України «Про оренду землі», потрібно укласти додаткову угоду про поновлення договору оренди землі.

Мін’юст нагадує, що зобов’язання власника щодо обов’язкового укладання нового договору оренди земельної ділянки з попереднім орендарем не стосуються випадків, коли власник хоче змінити умови договору.

За матеріалами ГУ Юстиції України у Ріневнській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews