На Поліссі у Цепцевичах батьки грозяться не пустити дітей до школи

07.08.2018 09:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Село Цепцевичі у Сарненському районі на Рівненщині – одне з тих населених пунктів, де висока народжуваність. 

 Третина з понад 3 тисячі жителів – це діти шкільного віку. Першого вересня до старої сільської школи піде 717 учнів, 94 з яких – першокласники. І це в той час, як школа розрахована на 240 школярів. Через нестачу класних кімнат, їх облаштовують навіть у коридорі. Спортзал у Цепцевицькій школі визнали аварійним 15 років тому. Відтоді діти займаються фізкультурою лише на подвір’ї.

null
У такій школі навчаються діти в Цепцевичах. Фото Північ-інфо

 

null
Класна кімната. Фото Північ-інфо

Тож напередодні нового навчального року батьки школярів налаштовані радикально. Збираються 1 вересня не пустити дітей до школи, поки не розпочнуть будувати нову. Про це повідомляє Рівненська обласна рада, пише Північ-інфо. 

Виявляється, що на будівництво нової школи вже провели тендер минулого року. І кошти на цей об’єкт – 10 мільйонів з державного бюджету і ще мільйон з обласного – уже виділені. Однак будівництво досі ніяк не розпочнуть через виявлені порушення в проекті.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews