Жителям Рівненщини продовжують відшкодовувати «теплі кредити»

08.08.2018 18:28   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Цьогоріч майже пять тисяч мешканців Рівненщини скористалися фінансовою допомогою на утеплення своїх домівок. На компенсацію відсотків за позиками з обласного бюджету їм вже спрямували 4 мільйони 300 тисяч гривень.  Про це повідомили в департаменті ЖКГ, енергетики та енергоефективності Рівненської ОДА.

Загалом у Рівненській області людям кредит компенсують з державного, обласного та місцевих бюджетів. Так, держава відшкодовує тіло кредиту: 20% за придбання «негазових» котлів, 35% – для утеплення індивідуального житла, 40% - для ОСББ і 70% - для отримувачів субсидій, які входять у склад цих ОСББ. Відсоткові ставки компенсують обласний і місцевий бюджети. Відповідно до обласної програми додатково компенсують частину відсоткової ставки у розмірі 15 %.  Цьогоріч на ці цілі передбачено 6 мільйонів гривень. Аналогічні програми діють в Рокитінвському, Дубровицькому, Здолбунівському районах і місті Рівне, де відсоткові ставки відшкодовують від 3% до 24%. Загалом з початку дії Державної програми стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів банками видано 13 тисяч позик для мешканців Рівненщини та для 133 ОСББ. Загальна сума кредитів – більше 300 мільйонів гривень. Нагадаємо, для того, аби оформити «теплі кредити» потрібно звернутися до філій Ощадбанку, Укргазбанку, Укрексімбанку та Приватбанку. Нагадаємо, енергомодернізація житла – єдиний правильний шлях менше платити за комунальні послуги. На комунальних платежах можна економити від 40% до 70%.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews