У Рівному в дворах будинків налагоджують роботу Сусідської варти

09.08.2018 22:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

«Тут діє Сусідська варта. Навіть не думай!» – таке застереження для потенційних зловмисників почепили у дворах рівненських будинків.

Патрульні та мешканці міста продовжують впроваджувати у Рівному Сусідську варту. Як показує досвід, такий формат співпраці поліції та громади сприяє зростанню довіри населення до правоохоронних органів, шляхом налаштування тіснішої співпраці.

Індивідуальне розв’язання проблем кожного ОСББ, що бере учать у програмі, можливість вільного спілкування з поліцією, отримання відповідей на запитання, які турбують мешканців – лиш частковий перелік переваг, які отримують учасники Сусідської варти.

Зокрема, упродовж літнього періоду патрульні проводять зустрічі з дітьми у дворах будинків, розповідають про правила безпечної поведінки на дорозі, в побуті, на водоймах. Інспектори роз'яснюють дітям алгоритм дій у різних небезпечних ситуаціях, навчають правильно звертатися до оперативних служб за допомогою.

null
Фото ВК патрульної поліції Рівного

Правоохоронці закликають до уважності та небайдужості не тільки найменших жителів, а й дорослих. Адже їх пильність може зіграти ключову роль у забезпеченні безпеки будинку та двору. Адже випадки, коли завдяки вчасному реагуванню мешканців, патрульним вдалося оперативно зреагувати та затримати зловмисників непоодинокі.

null
Фото ВК патрульної поліції Рівного

Зауважимо, що навіть зустрічі з дітьми в дворах не обходяться без ситуацій, де патрульним доводиться припиняти правопорушення та проводити профілактичні бесіди з громадянами, поведінка яких виходить за рамки закону.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews