У спеку добре пити квас. Прості народні рецепти

11.08.2018 23:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Квас з лимоном 

Житній хліб підсушіть до рум’яних сухарів, залийте кип’ятком, дайте настоятись кілька годин. Коли остигне, процідіть та додайте цукор, дріжджі, лимонний сік чи кислоту. Залиште на добу, тоді розлийте у пляшки, закрийте та винесіть на 2-3 дні в холодне місце.

На 800 г житнього хліба – 6-7 літрів води, 1-2 склянки цукру, 5 г пресованих дріжджів, ½ столової ложки лимонної кислоти або сік двох лимонів.

null

 Квас з лимоном та родзинками 

Житній хліб, висушений у духовці, залийте гарячою водою і ретельно перемішайте. Коли заготовка остигне до температури парного молока, додайте розведені дріжджі та дайте постояти 10-12 год. Потім процідіть і в рідину додайте цукор, родзинки, лимонну кислоту чи сік лимона. Все перемішайте та залиште на добу. Потім розлити у пляшки, добре закрийте і винесіть на холод. Через добу квас буде готовий до вживання.

На 800 г житнього хліба – 7 літрів води, 2 склянки цукру, 2 столові ложки родзинок, 1 чайна ложка лимонної кислоти чи сік одного лимона, 5 г пресованих дріжджів, розведених у ½ склянки теплої води з 2 ст. л. борошна.

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews