Мешканці Сарненського району просять побудувати дві школи

16.08.2018 10:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук разом із начальником управління освіти і науки Григорієм Таргонським проінспектували найпроблемніші освітні заклади Сарненського району. Оглянули загальноосвітні школи в селах Вири та Чабель, громади яких давно чекають на будівництво нових приміщень, адже діючі - критично переповнені, інформує сайт РОР.

null
 


Вирівська ЗОШ І-ІІІ ступенів розрахована на 200 учнів, тоді як у школі минулоріч навчалися 536 дітей. Цього ж року до першого класу в селі Вири підуть ще майже сотня дітлахів.  Навчаються вирівські школярі у дві зміни без їдальні, спортивного та актового залів. Схожа ситуація й у Чабельській ЗОШ І-ІІ ступенів. Заклад розрахований на 104 учні, торік там навчалися 241. Першого вересня до школи підуть ще майже 40 першачків. Їдальня та майстерня розташовані у непристосованих приміщеннях. Спортивної та актової зали також немає. Вирівську та Чабельську школи об’єднує і той факт, що найближчі освітні заклади розташовані від них  на відстані понад 10 км, тому організувати довіз дітей до інших шкіл проблематично.

null
 

Поки ж громади обох сіл власними силами пристосовують вільні приміщення під класні  кімнати, зробили ремонти та навіть намагаються створити новий освітній простір.

Те, що діти повинні мати гідні умови для навчання незалежно від того, де вони живуть, – в місті чи в селі, – переконаний і голова обласної ради. Спілкуючись з батьками школярів та вчителями, Олександр Данильчук висловив сподівання, що наступного року з Державного фонду регіонального розвитку вдасться отримати кошти, аби зрушити це питання з місця. Тому порадив громадам не зволікати з підготовкою проектно-кошторисної документації.

Нагадаємо, питання будівництва шкіл в селах Вири та Чабель Сарненського району почали активно обговорювати ще 2012 року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews