Власники «євроблях» здобули тимчасову перемогу

19.08.2018 23:10   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Все більшає число автомобілів, які перебувають на митній території України з порушенням митних правил. Рівненщина – не виняток. Наша область теж вже масово перейшла на «євробляхи». За останні три роки кількість ввезених транспортних засобів з іноземною реєстрацією склала більш як 2 мільйони (з них в митному режимі транзиту понад 400 тисяч та в митному режимі тимчасового ввезення понад 1,6 мільйони). Понад 300 тисяч автомобілів дотепер не вивезені за межі митної території України, пише ММР.

У цей же час суди продовжують скасовувати накладені митницею штрафи, адже в діях водія-українця, який використовував транспортний засіб, ввезений в режимі «тимчасового ввезення», відсутній склад адміністративного правопорушення. Такі висновки зроблено українськими судами в рішеннях, винесених у липні цього року.

Зокрема, 3 липня Малиновський районний суд м. Одеси, розглянувши матеріали справи по використанню громадянином України тимчасово ввезеного транспортного засобу, зробив висновок що громадянин України «не є декларантом відповідного транспортного засобу та особою, відповідальною за дотримання режиму тимчасового ввезення, а також не є платником митних платежів при його ввезенні на територію України на вказаних умовах, в діях особи не може бути мети ухилення від сплати митних платежів та складу відповідного правопорушення».

Такої ж позиції дотримався Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області, який у рішенні від 6 липня у подібній справі, зробив висновок, що громадянин України «не є суб’єктом адміністративної відповідальності за порушення передбачені ст. 485 МК України».

За наслідками розгляду справ суди визнали постанови митниці незаконними та скасували накладені на водіїв-українців штрафи.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews