На Рівненщині пройшов перший крос-триатлон

22.08.2018 11:34   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Присвячений він продовженню терміну експлуатації енергоблоку №3 Рівненської АЕС. Змагання відбувалися на базі реабілітаційно-оздоровчого комплексу РАЕС «Біле озеро». Переможців обирали з понад 80 учасників із восьми областей України. Про це повідомляє сайт Рівненської АЕС.

 «3 Блок. Перезавантаження» - таку назву мав перший триатлон.

Дистанція триатлону спринтерська: 750 метрів плавання, 20 кілометрів велосипедного заїзду та 5 кілометрів бігу.

Учасники стартували одночасно: спочатку бігли у воді, а вже потім пливли вільним стилем. Наступний етап – велосипедний. Триатлоністи проїхали до озера Велике у селі Озерці (Володимирецький район), де розташовувалось місце розвороту та контрольний пункт, і назад. Після повернення спортсмени залишали велосипеди у транзитній зоні і розпочинали третій етап змагань – біговий. Дистанція пролягала узбережжям Білого озера, лісовими стежками та завершилася на місці старту. Час проходження маршруту кожним учасником фіксувався спеціальними чіпами, що були закріплені на браслетах спортсменів.

За результатами першого триатлону Рівненщини у «абсолютному заліку» серед чоловіків перше місце здобув Ростислав Мищенко з м. Жовті Води, другу сходинку посів Олександр Устимович з м. Луцьк, бронзу виборов працівник Рівненської АЕС Олександр Кудрик. У «абсолютному заліку» серед жінок золото виборола Катерина Макарук (м. Луцьк), срібло взяла Анна Ткаченко (м. Вознесенськ), бронзу забрала Наталія Приймачук (м. Київ).

У командному заліку серед відокремлених підрозділів НАЕК «Енергоатом» Рівненська АЕС посіла переможне перше місце, другу сходинку п’єдесталу взяла команда Южно-Української АЕС та бронзова нагорода дісталась представникам Хмельницької АЕС.

Всі фінішери отримали пам’ятні медалі, найшвидші в категоріях – нагороди та призи від організаторів й партнерів.

Кульмінацією дня після нагородження учасників триатлону стало відзначення кращих з кращих у загальному заліку Кубку РАЕС «РАЕС CUP». Нагадаємо, триатлон «3 Блок. Перезавантаження» був четвертим етапом Кубку Рівненської АЕС «РАЕС CUP». Три попередні етапи: «Забіг під градирнями», «Перегони на Хомецькій» та Веломарафон «100 ВЕЛОwatt». Всього у всіх спортивних заходах взяли участь майже 300 чоловік. Тож за результатами чотирьох етапів Кубку, найбільшу кількість балів набрали працівники Рівненської АЕС Олександр Кудрик та Олена Шикова. Окрім того, пам’ятними сувенірами було відзначено 14 спортсменів, які взяли участь та фінішували у всіх етапах «РАЕС CUP».

Генеральний директор РАЕС Павло ПавлишинГенеральний директор Рівненської АЕС, учасник триатлону Павло Павлишин відзначив, що кожен етап Кубку РАЕС був видовищним. «Триатлон – це досить складний спорт. Ми довго готувались і з точки зору організації це непростий процес, - прокоментував Павло Павлишин. - Підтримка волонтерів та уболівальників стали для усіх учасників, зокрема й особисто для мене, справді мотивуючими. Впевнений, наступного року ми знову організуємо усі ті спортивні заходи, що відбулися в рамках Кубку РАЕС. Тож чекатимемо на ще більшу кількість учасників».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews