«Рівне у портретах» - виставка в обласному краєзнавчому музеї

23.08.2018 10:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Відкриття виставки з нагоди святкування Дня міста відбудеться 23 серпня о 12.00, повідомляють в анонсах закладу.

На ній представлені портрети рівнян різних епох, різного віку, різного роду занять; відомих та не дуже; тих, хто все життя прожив у місті, і хто повернувся на батьківщину після життя за кордоном; звичайних мешканців та заслужених діячів культури, мистецтва, спорту, науки та медицини; це хтось з родини майстра або ж його гарний друг.

Зокрема портрет Беати Костелецької,  яка отримала місто у спадок у 1539 р., автопортрет Георгія Косміаді – відомого рівненського вчителя малювання;

– портрети дітей (автор С.Верославов), портрет «Медсестра» (автор Л. Гвоздинська), портрет дочки Яни, худ. Л.  Гвоздинської, портрет дочки художника Р.Звягінцева.

– портрет Надії Косміаді (автор О.Гурістюк);  портрет Г. Хлиновського– майстра спорту міжнародного класу зі спідвею; портрет Н. Камінської– заслуженої артистки України (1975 р.);  В. Нестеренко – професора, кандидата філософський наук, викладача НУВГП (автор О. Сорока.); В. Старченка – засновника кафедри духових та ударних інструментів Рівненського інституту мистецтв, художнього керівника та диригента духового оркестру; скульптурні портрети відомого рівненського травознавця Михайла Носаля та видатного лікаря Бориса Квашенка,  а також портрет Б. Столярчука – заслуженого діяча мистецтв України та ін.;

Портрети доповнені міськими пейзажами  старого та сучасного Рівного.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews