Експерти МАГАТЕ відвідали Рівненську АЕС

30.08.2018 10:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

На Рівненській АЕС проведено технічний візит та інспекцію Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), яке здійснює контроль застосування гарантій щодо ядерного матеріалу в рамках Угоди між Україною та МАГАТЕ про нерозповсюдження ядерної зброї. Про це інформує прес-центр Рівненської АЕС.

У рамках технічного візиту МАГАТЕ техніки Селім Уйгур і Стефан Макналті провели технічне переоснащення систем відеоспостереження реакторного відділення енергоблоку №4, встановили металеві печатки на камери відеоспостереження та контрольні модулі МАГАТЕ.

Під час інспекції МАГАТЕ інспектори Тамоки Ямагучі та Катрин Поттер на майданчику ВП РАЕС виконали вибіркову перевірку задекларованої Рівненською АЕС інформації згідно із статтею 4 Договору про надання додаткового доступу, а також планову перевірку ядерного палива на енергоблоці № 4 після перевантаження реактора. Встановлено печатки між басейном витримки та басейном перевантаження ядерного палива у центральному залі реакторного відділення, приладами ICVD перевірено відпрацьоване ядерне паливо в басейні витримки, за допомогою телекамери машини перевантажувальної візуально перевірено активну зону реактора.

Усі роботи проводились за участю Володимира Краснощоченка, начальника Інспекції на РАЕС Держатомрегулювання України. Як зазначив Вадим Борис, начальник відділу ядерної безпеки РАЕС, інспекцію проведено у встановлені терміни та в повному обсязі, інспектори МАГАТЕ підтвердили, що ціль  інспекцій досягнута.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews