На що потратять понад 32 мільйони гривень субвенції у зоні спостереження РАЕС

31.08.2018 11:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

У 2018 році на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає у зоні спостереження Рівненської АЕС, уряд спрямував понад 32 мільйони гривень державної субвенції. Про це інформує прес-центр Рівненської АЕС.

Для прилеглих до Рівненської АЕС територій розподіл субвенції місцевим бюджетам становить: Рівненська область (обласна частка) – 7 млн. 18,3 тис. грн.; Володимирецький район – 9 млн. 895,9 тис. грн.; Сарненський район – 646 тис. грн.; Костопільський район – 153,6 тис.  грн.; м Вараш – 4 млн. 888,1 тис. грн.  Частина з цих коштів передана у Волинську область - (обласна частка) – 2 млн. 757,9 тис. грн.; Маневицький район – 7 млн. 227,6 тис. грн.

Відповідно до постанови КМУ субвенція спрямовується, насамперед, на: будівництво, реконструкцію, капітальний та поточний ремонти об’єктів спеціальної соціальної інфраструктури та захисних споруд цивільного захисту; закупівлю засобів захисту органів дихання та препаратів стабільного йоду; навчання населення користуванню цими засобами та об’єктами цивільного захисту.

Територіальна громада Володимирецького району спрямує кошти на реконструкцію вуличного освітлення у селах Заболоття та Радижеве, ремонт протирадіаційних укриттів Володимирецького районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та Довговільського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ». За кошти субвенції цього року та минулих років продовжується будівництво ЗОШ І-ІІ ступеня у с Озерці. Новобудова передбачає простору їдальню, медичний блок, майстерні, великий спортзал та бібліотеку з читальним залом. Фасад триповерхової будівлі на 196 місць розфарбовують у яскраві кольори, штукатурять внутрішні приміщення, монтують системи опалення та водопостачання. Подбали про автоматизовану котельню на щепі, а також про доступність – головний вхід обладнали пандусом. Окрім навчальних класів, тут планують розмістити дві групи для дошкільнят.

У Сарненському районі планується здійснити капітальний ремонт покрівлі, систем водопостачання та каналізації, приміщення захисної споруди цивільного захисту ДНЗ «Сонечко» в с. Велике Вербче, а також провести поточний ремонт підлоги клубу в с. Бутейки. У Костопільському районі частина коштів субвенції буде спрямована на поточний ремонт сільського будинку культури у с. Гута.

ДНЗ №8У місті-супутнику РАЕС Вараш кошти субвенції буде використано на поточний ремонт захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) протирадіаційних укрить №№64382, 65080, капітальний ремонт об’єкту захисної споруди цивільного захисту (цивільної оборони) протирадіаційного укриття №64383. Майже 92 тисячі гривень спрямовано на навчання населення з користування об’єктами спеціальної соціальної інфраструктури. Заплановано виконати заміну вікон і дверей у дитячих навчальних закладах (ясла-садок) №5, №6 та №8. Варто зазначити, що у 2017 році найбільше видатків держсубвенції було також скеровано на заміну вікон і дверей ДНЗ №6 та №8. Майже 200 тисяч гривень в атомграді будуть використані на ремонт кабінету фізики в школі №1. До слова, вчитель фізики загальноосвітнього навчального закладу Катерина Сидорчик має бронзову нагороду у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року – 2018». Учні педагога неодноразово брали участь у Всеукраїнському конкурсі рефератів «Ядерна енергія і світ», організатором якого є НАЕК «Енергоатом» та ГО «Українське ядерне товариство».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews