На Рівненщині зафіксовано випадок сказу єнотовидної собаки

31.08.2018 23:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

У селі Лісове Дубровицького району зафіксовано випадок сказу єнотовидної собаки. Про це повідомляє ZIK.

29 серпня житель села Лісове, вийшовши вранці на подвір’я, помітив біля власної собаки, який був на прив’язі, єнотовидного собаку. Тварини між собою гризлися. Господар взяв вила і заколов єнотовидну собаку. Про цей випадок сповістив службу ветеринарної медицини. Спеціалісти держветмедицини Дубровицького району негайно виїхали на місце події, взяли патматеріал від трупа єнотовидної собаки та направили в Рівненську регіональну державну лабораторію. Труп тварини спалено.

Наразі спеціалістами Держпродспоживслужби та державної ветеринарної медицини вивчаються можливі контакти хворої єнотовидної собаки з іншими тваринами, проводиться вимушена дезінфекція, а також щеплення тварин проти сказу.

Готуються матеріали на засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, щодо відкриття неблагополучного пункту та введення карантинних обмежень по сказу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews