На Рівненщині понад 100 осіб порушили міграційне законодавство

03.09.2018 13:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Із початку серпня в Україні проводилися загальнодержавні оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант», під час яких поліцейські у взаємодії із Державною міграційною службою в Рівненській області та прикордонною службою виявляли та перевіряли іноземців та осіб без громадянства щодо дотримання ними міграційного законодавства, інформує відділ комунікації поліції Рівненської області.

Найбільше порушень виявлено у Рівному. За результатами перевірок в обласному центрі складено 30 протоколів за статтею 203 КУпАП, тобто, порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України, ще 22 - за іншими статтями адміністративного законодавства. У загальному на порушників накладено штрафу на суму в понад 150 тисяч гривень.

Також поліцейські направили до Державної міграційної служби 34 подання, із яких 14 - на скорочення строку тимчасового перебування на території України та 20 -про примусове повернення іноземців, які порушили правовий статус.

Крім того, поліцейські викрили вісьмох іноземців у вчиненні кримінальних правопорушень. Так, у Млинові повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту громадянину Росії за скоєння крадіжки з проникненням, у Рівненському районі зареєстровано шість фактів підробки документів за участі іноземців, а у Сарнах росіянина підозрюють у незаконному зберіганні наркотичних речовин. Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває, за результатами яких міру покарання встановлюватиме суд.  


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews