На Рівненщині надрукують за бюджетні гроші 20 книг

05.09.2018 12:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Таке рішення прийняли під час засідання ради з питань видавничої справи під керівництвом заступника голови Рівненської ОДА Світлани Богатирчук-Кривко. Загалом на розгляд комісії місцеві видавці подали 27 книг із пропозиціями друку на понад півмільйона гривень. Проте, зважаючи на обмежені фінанси, виділені з обласного бюджету, а це майже 200 тисяч, члени експертної ради обрали найкращі з них, повідомляє пес-служба Рівненської ОДА.

«Основну увагу комісія звертала на ті видання, котрих не достатньо на Рівненщині, а також ті, що мають суспільну вагу. Це, зокрема, дитячі видання. На сьогодні саме цей сегмент малозаповнений, водночас інтерес до україномовних дитячих книг величезний», - розповіла Світлана Богатирчук-Кривко.

Так, голоси членів координаційної ради отримали п’ять видань для дітей: «Кольорові равлики» Олени Медведєвої, «Оберемок віршів і казок від рівненських письменників» упорядника Неоніли Диб’як, «Слова-зоряниці» Олексія Городнього та дві книги Тамари Бацмай «Їжачок-хитрячок» та «Моя Україна»

Найбільшу підтримку комісії одержали художні книги Ірини Баковецької-Рачковської «Пластилін» та гумориста Юрія Берези «Що кому».

Серед історичних видань друкуватимуть трилогію «Заграва» Петра Вороб’я, «Ремель. Уроки історії» (упорядник Роман Горак), «Іван Мазепа. Писання» (упорядник Михайло Борейко).

Після друку книги, тираж кожного видання буде безкоштовно переданий для розповсюдження серед бібліотек Рівненської області.

 

Повний перелік книг, що друкуватимуть за бюджетні кошти у 2018 році: 

Віктор Ковальчук «Народна музика Рівненського Полісся» 

Гольонко Лідія «Строката хата» 

Медведєва Олена «Кольорові равлики» 

Тата Рівна «СоціоParty» 

Баковецька-Рачковська Ірина «Пластилін» 

Редакційно-видавничий відділ РОУНБ  «Книга Рівненщини 2017» 

Упорядник: Столярчук  Богдан «Микола Годун очима друзів» 

Упорядник: Диб’як Неоніла «Оберемок віршів і казок від рівненських письменників» 

Воробей Петро „Заграва” трилогія» 

Бацай Тамара «Моя Україна» 

Бацай Тамара «Їжачок-хитрячок» 

Упорядник: Горак Роман «Ремель. Урок історії» 

Бо ровець Борис «Завія» 

Упорядник: Борейко Михайло «Іван Мазепа. Писання» 

Люліч Валентина «World-of-words» 

Береза Микола «З повним серцем» 

Береза Юрій «Що кому» 

Городний Олексій «Слова-зоряниці» 

Басараба Василь «Блекота» 

Федас Йосип «Поліські перлини».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews