Рівненський рибоохоронний патруль у серпні викрив 39 порушень

06.09.2018 11:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

У серпні на території Рівненської області інспекторський склад рибоохоронного патруля здійснив 46 рибоохоронних рейдів, під час яких було виявлено 39 порушень природоохоронного законодавства. Сума накладених штрафів протягом місяця склала  6783  грн., а сплачених – 4420 грн.  Нараховано збитків на суму 1479 грн., а сплачених збитків – 2754 грн. До судових органів передано 13 справ для притягнення до відповідальності винних осіб. Також інспекторський склад вилучив 18  одиниць знарядь лову, інформує прес-служба  Рівненського рибоохоронного патруля.

Так, 13 серпня 2018 року на березі р. Горинь поблизу с. Бугрин Гощанського району було виявлено гр. К., який здійснював вилов водних біоресурсів з використанням забороненого знаряддя лову – «климні». На місці було виявлено й свіжу рибу, загальною вагою 1 кг. Сума завданої шкоди склала 918 грн. Цього ж дня на ставку поблизу с. Бабин Гощанського району було виявлено особу, яка впіймала 52 раки,  перевищивши  добову норму вилову водних безхребетних. Сума завданої шкоди склала 561 грн.

17 серпня на водоймі поблизу с. Залужжя Дубровицького району інспекторський склад  Рівненського рибоохоронного патруля виявив двох громадян, що здійснювали вилов водних біоресурсів з використанням забороненого знаряддя лову – електровудки. На місці події риби виявлено не було.

Дії вище зазначених громадян класифікуються за ч.4 ст.85 КУпАП.

Рівненський рибоохоронний патруль  просить рибалок обов’язково повідомляти про виявлені факти браконьєрства на водоймах та ринках області за телефоном «гарячої» лінії: (093) 263-39-32.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews