Рівненські немовлята залишились без подарунків

06.09.2018 21:28   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Молодим сімям, у яких нещодавно з’явилися діти схоже доведеться перевірити на собі народну мудрість «обіцяного три роки чекаюти». Про це повідомляє 7 днів.

Пакунки малюка, які урядовці обіцяли дарувати всім немовлятам, що з’являться на світ після 1 вересня цього року, на жаль, залишилися лише обіцянкою. Така ситуація не лише у Рівному, а й по всій Україні.

Безкоштовних памперсів, присипок і шапочок-пеленок дітям не видають, натомість молоді мами пишуть заяви до управлінь соцзахисту на отримання пакунків малюка (бейбі-боксів). Їх планують розповсюджувати після 10 вересня. Нині триває погодження документації та сертифікація товарів, із яких і формуватимуть пакунки малюка.

Так звані бейбі-бокси дарують коштом держави в багатьох західних країнах. До його складу входять одноразові підгузки, пеленки, одяг для немовляти, засоби для догляду за дитиною (крем, присипка тощо), пляшечка, соска. Про це нововведення в Україні розповів на засіданні уряду його очільник Володимир Гройсман ще у травні цього року. Український пакунок малюка коштує 5 тисяч гривень. За словами прем’єра, ця ініціатива має сприяти збільшенню народжуваності.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews