Стартує нова «Ядерна школа РАЕС»

07.09.2018 12:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Для формування потенційного кадрового резерву персоналу Рівненської АЕС, підтримки позитивного іміджу підприємства, популяризації атомної енергетики та налагодження міцних партнерських відносин РАЕС і Українського ядерного товариства (УкрЯТ) із навчальними закладами тридцятикілометрової зони спостереження електростанції оголошується набір учнів до «Ядерної школи РАЕС» на 2018-2019 навчальний рік, інформує сайт РАЕС.

Вперше «Ядерна школа РАЕС» була організована минулого навчального року з ініціативи генерального директора РАЕС Павла Павлишина за підтримки УкрЯТ. Випускниками «Школи» стали понад двадцять одинадцятикласників загальноосвітніх закладів м. Вараш та учні професійно-технічного училища РАЕС. Унікальний проект, який проводився вперше в Україні, став яскравим прикладом якісної та ефективної профорієнтаційної роботи з молоддю, своєрідною платформою для підготовки майбутніх енергетиків ще зі шкільної парти. Слухачі «Ядерної школи РАЕС» не лише відвідали промисловий майданчик, а й ознайомились з особливостями виробничих процесів, принципами професіонального добору кадрів, пройшли стажування на виробничих посадах, визначившись у підсумку із майбутньою спеціальністю.

Навчання для школярів 9-11 класів навчальних закладів Володимирецького та Маневицького районів стартуватиме наприкінці жовтня. Управліннями освіти районів буде сформовано дві групи учасників – по одній з району, у складі 15-20 чоловік в групі. Для учнівської молоді створено спеціальний графік, аби процес навчання проходив максимально комфортно та ефективно. Заняття проводитимуться у три модулі під час канікул. Насичена програма включає: лекції від провідних фахівців та інструкторів РАЕС, ділові ігри, спілкування із молодими спеціалістами енергогенеруючого підприємства; екскурсії в інформаційний та навчально-тренувальний центри, на промисловий майданчик та споруди атомної станції; спостереження за роботою керівників різних рівнів на робочих місцях. В ході навчання діти будуть забезпечені усім необхідним.

Для старшокласників (9-11 класи) м. Вараш, а також учнів 2-3 курсів професійно-технічного училища РАЕС «Ядерна школа» стартуватиме вже на початку жовтня. Квота для навчальних закладів міста-супутника становить 2-3 учні від кожного закладу, середній бал яких складає не менше восьми. Для вступу кандидат повинен до 28 вересня поточного року підготувати та направити на електронну скриньку GalDV@rnpp.atom.gov.ua власну доповідь (піваркуша А-4) за темою «Чому я хочу навчатися в «Ядерній школі РАЕС». Програму цьогорічного навчання розширено, зокрема, конкурсами та зустрічами із студентами профільних вузів. В цілому курс проекту складає 50 годин.

За результатами «Ядерної школи РАЕС» учням, які повністю пройшли усі заняття, будуть вручені сертифікати та пам’ятні подарунки. Як відзначив голова ВП УкрЯТ на РАЕС Дмитрій Галкін, дипломи випускників «Ядерної школи РАЕС» це ключ до правильного професійного вибору, на основі якого будується майбутнє дітей, а також це відмінний плюс при подальшому працевлаштуванні на АЕС чи роботі в галузі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews