На Рівненщині триває боротьба зі старателями

07.09.2018 23:49   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

У Рівненській області знову виявили свіжі місця незаконного видобутку бурштину.  Коли поліція приїхала вилучати мотопомпи до відділення – їм заблокували дорогу.

Ще четвертого вересня в одному із кварталів  Ясногірського лісництва (урочище «Гальбин») правоохоронці виявили свіжі місце, де незаконно видобувають бурштин. Тут розмивали для пошуку каміння верхній шар ґрунту. Прокуратура Рівненської області внесла даний факт порушення до Єдиного реєстру. На місце видобутку негайно було направлено спеціальну техніку для засипання 200 метрів штучно створених меліоративних каналів, з яких старателі здійснювали забір води за допомогою мотопомп для отримання бурштину-сирцю.

Того ж дня, у Рокитнівському районі на території Сехівського лісництва також були знайдені нові місця видобутку сонячного каміння. Саме тут під час вивезення незаконно встановлених помп, поліції люди перегородили шлях зрізаними деревами. Спочатку правоохоронці закликали людей залишити місце і не вчиняти їм опору. Але люди ніяк не реагували на прохання, натомість поводили себе дуже зухвало та погрожували фізичною розправою.

На цей час активні учасники протиправних дій встановлені, вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрання їм запобіжних заходів.

До слова, водія, який на смерть збив неповнолітню у Зарічному,арештували. Також у Рівному поліція розшукує злочинців.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews