Марта Білик

Марта Білик

Репортер, оглядач, RvNews

Художниця з Луганщини розмалює стіни ще однієї лікарні на Рівненщині

12.09.2018 08:29   Джерело: RvNews
Автор : Марта Білик

Стіни вже другого медзакладу нашої області прикрасять художні розписи місцевої художниці та громадської діячки Яни Униченко. Цього разу малюнки зявляться на стінах пологового відділення Здолбунівської ЦРЛ.

Ідея прикрасити таким чином лікарню у місті виникла у головного лікаря медзакладу Владислава Сухляка та художниці Яни Униченко майже одночасно. Що буде зображено, дівчина поки не знає. Нині обдумує концепцію. А починати роботу над створенням малюнка планує за тиждень-два.

Тим часом Яна завершила розпис кімнати для психологічного розвантаження в опіковому відділенні у Рівненській обласній клінічній лікарні.

Загалом художниця малювала близько трьох днів. Намагалася вкласти у малюнок тепло своєї душі, любов та радість.

- Я використала багато теплих кольорів: жовтий, зелений. Вийшла ілюстрація з дитячої книжки – дівчинка, яка дмухає на кульбабку, котик. Хотілося, щоб дітки почували себе тут, як вдома, - зазначила Яна Униченко.

Таким чином дівчина хотіла подякувати лікарям медзакладу за дбайливе ставлення. Адже саме у цій лікарні місяць тому дівчина лежала у важкому стані із запаленням легень у реанімаційному відділенні. Тоді її рятували всім світом, збираючи кошти на лікування, а лікарі шукали всіх засобів, аби художниця одужала. Дівчині вдалося подолати хворобу, тож не віддячити лікарям вона не могла.

Після виписки Яна подарувала головному лікарю закладу одну із своїх картин. Натомість головний лікар Іван Зима запропонував дівчині розписати одну зі стін опікового відділення медзакладу.

Ірина САМЧУК,

Нове життя


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews