На Рівненщині відбудуться масштабні протирадіаційні навчання

12.09.2018 12:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Проходитимуть  тренування 26 вересня щодо готовності  у разі виникнення надзвичайної ситуації на Хмельницькій АЕС. До них будуть залучені органи управління та сили цивільного захисту Рівненської області та її підрозділи у Гощанському, Здолбунівському, Острозькому, Дубенському, Млинівському, Рівненському районах, а також містах Острог та Дубно. Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

На важливості проведення таких навчань наголосив заступник голови Рівненської ОДА Олександр Корнійчук під час роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій: «Закликаю віднестись відповідально усіх причетних. Адже ми маємо бути готовими до будь-яких надзвичайних ситуацій. Водночас, тренування – це можливість перевірити ефективність роботи служб, надійність обладнання та удосконалити професійні навички».

Він додав, що важливо також донести інформацію про проведення тренувань до місцевого населення. Нагадаємо, в 30–ти кілометрову зону спостереження попадають населені пункти Острозького, Гощанського та Здолбунівського районів.

За ходом навчань буде спостерігати комісія у складі представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, тож у підсумку буде оцінена робота кожного підрозділу.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Віктор Симонюк доповів про стан планування заходів та готовність евакуаційних органів.

В свою чергу, заступник начальника управління організації реагування на надзвичайні ситуації та цивільного захисту ГУ ДСНС України у Рівненській області Іван Жакун поінформував присутніх про готовність сил і засобів ДСНС до проведення рятувальних та інших невідкладних робіт. До тренувань залучатимуть місцеве населення.

Під час практичної фази навчань, зокрема, відпрацьовуватимуть заходи з оповіщення та проведення евакуації. На практиці також перевірятимуть систему оповіщення, порядок укриття населення, контролюватимуть хід розгортання пунктів евакуації та постів регулювання руху.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews