У Рівному розпочався «Педагогічний стартап»

13.09.2018 20:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Рівненської обласної ради цього року став майданчиком для Всеукраїнської школи педагогічної майстерності «Педагогічний стартап - 2018». Упродовж двох днів, 13 та 14 вересня, на базі закладу працюватимуть кращі педагоги з усіх областей України, зокрема Донецької та Луганської. Вчителі говоритимуть не лише про новації, з якими розпочали працювати в контексті Нової української школи, а й обговорять нові умови конкурсу «Учитель року – 2019, інформує прес-служба Рівненської облради.

Для проведення такого масштабного щорічного заходу як «Педагогічний стартап» Рівненщину обрали невипадково. Саме наша область наразі має найбільшу кількість переможців всеукраїнського конкурсу «Учитель року». Відтак, особливості проведення цього конкурсу у 2019-му – на порядку денному «Педагогічного стартапу – 2018». Адже профільне міністерство вже оприлюднило нові умови та вимоги, за якими наступного року визначатимуть кращих педагогів країни. Однак це лише одне із питань, яке планують обговорити учасники заходу. Як розповіла проректор з науково-методичної роботи РОІПП Надія Мельник, у порядку денному Школи питання, які мають розкрити нову роль учителя в процесі освітніх змін. Відтак, особливу увагу приділятимуть розкриттю поняття «творчий вчитель», говоритимуть про мультимедійні технології в освітньому процесі – наскільки вони ефективні, як в роботі педагогів, так і для засвоєння знань школярами, планують подискутувати на тему електронних підручників та ознайомитися з новим освітнім середовищем на базі Рівненської гуманітарної гімназії.

Крім того, переможці та лауреати всеукраїнського конкурсу «Учитель року» проведуть для учасників Школи низку майстер-класів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews