На Рівненщині говорили про захист прав людей у місцях несвободи

14.09.2018 10:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

У прокуратурі Рівненської області відбулась спільна нарада керівників правоохоронних  органів, на якій обговорено стан дотримання на території області законодавства щодо захисту прав людей в місцях несвободи, протидії катуванню, іншому жорстокому, нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню, насамперед під час їх перебування в реабілітаційних центрах, психоневрологічних інтернатах та інших закладах. Про це інформує прес-служба прокуратури Рівненської області.

Захід відбувся під головуванням виконувача обов’язків прокурора Рівненської області Тараса Ільящука. Участь у ньому взяли заступник начальника ГУНП в Рівненській області Сергій Волков, заступник начальника Управління патрульної поліції в Рівненській області Андрій Крутень, директор Департаменту соціального захисту населення Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Шамак, працівники прокуратури області, які здійснюють нагляд за додержанням вимог законодавства в установах виконання покарань, керівники місцевих прокуратур.

У ході проведення заходу начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян прокуратури області Анна-Марія Дзівак поінформувала присутніх про найбільш поширені порушення та недоліки в організації роботи подібних установ, що були виявлені під час прокурорських перевірок у поточному році та відповідне реагування на них з боку органів прокуратури.

Після обговорення інформацій учасників заходу наголошено на необхідності активізації їх діяльності на зазначеному напрямі роботи.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews