На Демидівщині вшанували вояків УПА

14.09.2018 12:28   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

На території Демидівського району в 1943 році особливо посилилося протистояння  загонів УПА, які брали участь у національно-визвольній боротьбі. Жителі села, молоді юнаки та дівчата проявили у  священній боротьбі масовий героїзм. Більша половина їх полягли на Полі  Слави. Інформує сайт Демидівської ОТГ.

На їх честь  та усіх полеглих у нерівній боротьбі  на території  кладовища  села  Вербень збудовано каплицю Примирення. Щороку 11 вересня хресною  ходою жителі села ідуть  на кладовище, щоб  вшанувати  своїх  односельців. На молебені  були  присутні голова  Демидівської селищної ради Віктор Іщук, заступник голови районної ради Віталій Конський, начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Демидівської селищної ради Наталія Іщук, голова спілки репресованих Олена Рожко, виконуючий обов’язки старости села Василь Рачинський, завідувач Будинком культури села Світлана Возна, а також педагогічний колектив та здобувачі освіти Вербенського ліцею на чолі із директором Ларисою Гогой. Зворушлива проповідь  прозвучала  від отця Василія а також від усіх присутніх гостей. Активну участь у мітингу-реквієм прийняли здобувачі освіти ліцею, з уст яких прозвучали зворушливі слова в пам’ять про героїв УПА та короткі відомосі про їх діяльність на території села.

Це є хорошим знаком. Бо прийдешнє покоління  має пам’ятати що наші односельці  загинули,  щоб ми жили вільними,  а не рабами. Що вони віддали  своє життя задля  нас і України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews