На Рівненській АЕС військовослужбовцям вручили сертифікати на придбання житла

15.09.2018 12:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Днями на майданчику Рівненської АЕС президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський та командувач Національної гвардії України (НГУ) - генерал-полковник Юрій Аллеров презентували Програму соціального захисту військовослужбовців з охорони ядерних об’єктів та діючих атомних електростанцій країни, інформує прес-служба Рівненської АЕС.

Вагомою складовою забезпечення безпечної експлуатації Рівненської АЕС є її фізичний захист, про який понад 35 років дбає особовий склад військової частини 3045 Національної гвардії України з охорони та оборони РАЕС. Відважні службовці в/ч 3045 щоденно та віддано забезпечують безпеку Рівненської АЕС не лише в мирний час, а й тоді, коли це особливо актуально.

Під час візиту на Рівненську АЕС президент НАЕК «Енергоатом» та командувач Нацгвардії, за участі головного інженера–першого заступника генерального директора РАЕС Павла Ковтонюка, урочисто привітали військовослужбовців та пенсіонерів в/ч 3045, вручивши грошові сертифікати на придбання власного житла.

 «Сьогодні військові Нацгвардії захищають не лише кордони нашої країни, а й такі ядерні об’єкти, як АЕС. Ми повинні допомагати атомникам екологічно та безпечно виробляти теплову й електричну енергію, сприяючи підвищенню ядерної безпеки й унеможливлюючи ядерний тероризм. Кожна АЕС повинна працювати надійно - від цього залежить безпека та добробут українців», - наголосив командуючий НГУ Юрій Аллеров.

Наразі грошові іменні сертифікати отримали 14 військовослужбовців, які віддано несли чи несуть службу у в/ч 3045 з охорони та оборони Рівненської АЕС. До кінця поточного року грошову компенсацію на придбання власного житла отримають ще 22 військовики. Основними критеріями для отримання коштів на власні квадратні метри є стаж служби у в/ч 3045 понад 20 років та зібраний пакет документів про відсутність забезпечення житлом.

Забезпечення безпечної експлуатації енергоблоків є найвищим пріоритетом роботи атомної електростанції, важливою складової якої є її фізична захищеність. На Рівненській АЕС й надалі приділятиметься значна увага покращенню оснащення військової частини з охорони і оборони електростанції, створенню належних умов для комфортного несення служби її особовим складом.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews