На Рівненщині на дитину напав скажений собака

16.09.2018 09:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

13.09.2018 року зареєстровано випадок сказу собаки на території Березнівського району.

12.09.2018 року о 19 00 год. жителька с. Губків, разом із внучкою вийшли на подвір’я по дрова. В той час коли жінка набирала дрова, дитина пішла до собаки, який був на прив’язі, тварина накинулася на неї. Почувши крик дитини, вибіг батько та забив собаку. Потерпілі в Березнівську районну державну лікарню ветеринарної медицини не зверталися, а самі 13.09.2018 року відвезли труп собаки в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження на сказ. Труп собаки спалено.

На території неблагополучного щодо сказу пункту проводяться заходи згідно Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин». Спеціалістами Держпродспоживслужби та державної ветеринарної медицини вивчаються можливі контакти хворої собаки з іншими людьми та тваринами, проводиться вимушена дезінфекція, а також щеплення тварин проти сказу.

Готуються матеріали на засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, щодо відкриття неблагополучного пункту та введення карантинних обмежень по сказу. Складений план заходів по локалізації і ліквідації захворювання.

ГУ «Держпродспоживслужби» в Рівненській області

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews