У Рівному розкажуть, як вийти з трикутника «Агресор – Жертва – Рятівник»

17.09.2018 08:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Трикутник Карпмана («драматичний трикутник») — це найпоширеніша модель взаємин між людьми.

Будучи у стосунках, часто ми попадаємо свідомо чи несвідомо у трикутник «Агресор – Жертва – Рятівник». Люди маніпулюють одне одним, залежать одне від одного і дуже від цього втомлюються. Щастя в таких стосунках вкрай мало. Учасники трикутника періодично змінюються ролями, але всі вони є маніпуляторами і добряче псують собі та близьким життя.

Все різноманіття ролей, що лежить в основі «ігор, у які грають люди», може бути зведене до трьох основних:

+ Агресора

+ Жертви

+ Рятівника

Роль жертви: Це страждання. Всі до неї несправедливі, вона втомлюється і не справляється. Їй то прикро, то страшно, то соромно. Вона заздрить та ревнує. Їй не вистачає ні сил, ні часу, ні бажання зробити щось для покращення свого життя. Вона інертна. Вона боїться життя.

Роль Агресора: Він контролює і критикує ближніх, відчуває нестерпний тягар відповідальності і дуже втомлюється від цього. Його енергія часто на нулі через те, що йому доводить все і всіх тримати у своїх руках. Він напружений, роздратований і дуже часто злий.

Роль Рятівника: Рятує жертву. Він вважає себе на голову вищим за інших і насолоджується усвідомленням своєї місії. Але насправді нікого не рятує. Його потрібність — ілюзія, а мета його дій і порад — самоствердження, а не реальна допомога.

На зустрічі спробують відповісти на питання:

+ Як людина потрапляє у цей трикутник?

+ Що робити якщо ти Жертва/ Агресор / Рятівник

+ Як можна вийти із нього?

+ Які «+» «–» у кожній із ролей трикутника «Агресор – Жертва – Рятівник»

+ Розширити і поглибити уявлення про ролі в класичному магічному трикутнику відносин Карпмана «Агресор – Жертва – Рятівник».

Якщо ви себе впізнали, мерщій на зустріч.

Йтиметься про це на зустрічі 30 вересня за адресою вул. Княгині Ольги 5, поверх 6 , оф 610.

Контактні дані: 0734715417

Участь тільки за реєстрацією: https://docs.google.com/forms/d/1AKJDE98WZgcGTbjR1p08QJijNIGyjJWvr6J1z9iVeT0/edit

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews