Нові команди та тренери: БК «Рівне» оголосив плани на сезон

18.09.2018 17:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Чотири команди замість двох представлятимуть Баскетбольний клуб «Рівне» у новому сезоні Чемпіонату України з баскетболу. До основних жіночої, яка і надалі гратиме в Суперлізі та чоловічої, яка боротиметься у Вищій лізі тепер приєднаються і дублюючі склади, які виступатимуть у нижчих лігах.

«Рівненська баскетбольна команда із рівненських вихованців, це стратегія, яка себе виправдала в минулому сезоні і яку вдосконалюватимуть в поточному», - заявив на традиційній передсезонні прес-конференції Президент БК «Рівне» Сергій Ліщук.

Спершу Президент БК “Рівне” подякував усім тим, хто підтримував клуб від початку створення – це, уболівальникам, які приходили на ігри, журналістам та ЗМІ, які висвітлювали життя клубу, і особливо тим, хто нам допомагав і допомагає в становленні БК “Рівне” та відродженні слави рівненського баскетболу – це міській та обласні владі, а також спонсорам, з якими і далі плідно співпрацює клуб.

- Минулого сезону, особливо на прикладі нашої чоловічої команди, ми побачили, що на Рівненщині є потенціал та можливості для виховання власних висококласних баскетболістів, а ті, хто слідкував за нашими новинами у літнє міжсезоння, напевно звернули увагу, що ще більша перспектива у нашому жіночому баскетболі. Адже у Збірних України усіх вікових груп були присутні рівнянки, а наймолодша, Ю-16 взагалі наполовину була складена з наших місцевих вихованок. Саме тому, ми повинні максимально скористатися таким шансом та дати молодим гравцям можливість рости та вже зараз грати поряд з досвідченими партнерами та суперниками.

Тож, ми прийняли рішення, що цього сезону у БК «Рівне» буде не дві, а чотири команди. Окрім основних складів у Жіночій Суперлізі та чоловічій Вищій лізі будуть грати також дублі, дівчата в цьому сезоні стартуватимуть у Вищій лізі, а хлопці – у першій. Відразу представлю Вам і головних тренерів цих команд. Чоловічий дубль тренуватиме досвідчений Олег Сотник, а жіночу – Марина Максимчук. Їх головне завдання на сезон – це, звісно, максимально готувати молодих місцевих баскетболістів та баскетболісток для головних команд.

Щодо головних команд, то на цей сезон ми вирішили зробити акцент на чоловічому складі. У них завдання на сезон стоїть зробити те, що не вдалося минулого чемпіонату – це здобути медалі Вищої ліги. А от у нашій жіночій команді ми цього разу будемо робити ставку на награванні молоді, звісно будуть і досвідчені баскетболістки, за якими мають тягнутися інші, а тому впевнені, що такий сплав молодості та досвіду принесе нам не лише дивіденди в майбутньому, а результат буде і цього сезону, тож місце у першій четвірці жіночої Суперліги ми нікому віддавати не збираємось, а якщо наша молодь буде прогресувати так, як ми на це розраховуємо, то будемо боротися і за медалі. Досягнути такого комплексного результату нашої жіночої команди ми поставили  завдання добре відомому тренеру не лише у нашому місті, а і за його межами, можна сказати, батьку рівненського жіночого баскетболу та тренеру національної збірної Ю-16 Валерію Жартуну, який відтепер і є головним тренером Жіночої команди Баскетбольного клубу «Рівне» – розповів Президент БК “Рівне” Сергій Ліщук.

– Яким же буде наступний сезон для нашого клубу. Баскетболу буде дуже і дуже багато, навіть порівняно з минулим роком. Це навіть, якщо не брати до уваги ігри наших молодіжних команд. По-перше, змінився розіграш у чоловічій вищій лізі. На першому етапі буде як і раніше дві підгрупи, де команди гратимуть кожен з кожним у чотири кола. Ігри як і минулого року будуть спареними, тобто по два матчі з однією і тою ж командою за два дні. На цьому етапі у нас будуть суперники з Тернополя, Луцька, Івано-Франківська, Львова, Черкас, Южного та Дніпра. За підсумками ігор в чотири кола між цими командами, краща четвірка вийде до наступного етапу, де проведе ще 16 матчів – це так само ігри в чотири кола з кращими чотирма командами іншої підгрупи. І лише після цього відбудеться плей-оф між першими чотирма командами турнірної таблиці, які і боротимуться за медалі та місце у Суперлізі. Наразі ми лише чекаємо календар ігор для нашої чоловічої команди, він має бути з дня на день, ми обов’язково його оголосимо на наших ресурсах, а також передамо у засоби масової інформації.

У жіночій Суперлізі система розіграшу не змінилася. Команди грають в чотири кола, а потім краща четвірка боротиметься у плей-оф за медалі змагань. Цього року в жіночій Суперлізі на старт вийдуть 9 команд, і перші ігри наш БК «Рівне» проводитиме 5-6 жовтня у Запоріжжі проти дебютанта найсильнішого дивізіону – тамтешньої «Козачки».

Президент БК “Рівне” Сергій Ліщук під час прес-конференції не назвав новачків команд, адже для презентації та знайомства з баскетболістами заплановане відкрите тренування жіночої та чоловічої команди для уболівальників та журналістів. Воно відбудеться у вівторок 18 вересня о 19:00 у Спорткомплексі ДЮСШ-4. Там же, паралельно відбудеться і презентація Фан-клубу БК “Рівне”, усі охочі зможуть стати до нього долучитися та отримати ексклюзивну атрибутику клубу.

За матеріалами прес-служби БК «Рівне».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews