Через річку Горинь на Рівненщині будують міст (Фото)

20.09.2018 17:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Військовослужбовці працюють над сполученням через річку Горинь селищ Удрицьк та Висоцьк Дубровицького району, що на Рівненщині.

Основна переправа, яка тут існувала десятиліттями, вийшла з ладу та останній час не виконувала своєї основної функції через низьке положення одного з боків, його затоплення водою в періоди осінніх злив.

За спільним рішенням місцевої влади, нещодавно створених окремих територіальних громад та підприємців було вирішено поруч з основною переправою навести дублюючу. Загальний бюджет до якого долучилися усі небайдужі склав більше півтори мільйони гривень.

«Влітку наші підлеглі відпрацьовували професійні навики з наведення 200 метрової водної переправи на Миколаївщині. Тоді вони встановлювали понтонний механізований міст, а зараз тут низьководний деревянийдовжиною 95 метрів та вантажопідйомністю до 60 тон. Взагалі, з 2010 року військові інженери встановили для місцевого населення Рівненщини десятки мостів, їх загальна протяжність через річки Стир, Случ та Горинь складає майже півтора кілометри, - підкреслив офіцер інженерної частини ГУ оперативного забезпечення ЗСУ майор Олексій Дем’янчук.

Висоцький сільський голова Людмила Гура, дивлячись на монументальну споруду, яка вже за день-два буде введена в експлуатацію та скоротить об’їзд автошляхів на більш ніж 50 кілометрів, безмежно вдячна військовим:

«Воїни-інженери не тільки захищають нас на сході України, а й тут, в глибокому тилу. Саме вони в край короткі строки, коли осінні зливи та підтоплення вже «на порозі» стали на захист селян та вирішили серйозну проблему тисяч дітей, дорослих та вже літніх людей двох районів. Дивлячись на те, як злагоджено, ефективно та професійно виконують завдання військові, стає очевидним, що армія змінюється на краще і гроші, що виділяє держава на своє військо дають результат вже сьогодні й зараз».

За матеріалами прес-офіцера Міністерства оброни України

в Рівненській області підполковника Віктора Шубца

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews